Home
Consiliul Județean Olt - sesiune de informare în cadrul Caravanei POR 2014 - 2020
Consiliul Județean Olt a găzduit astăzi, 04 decembrie 2015, în sala Europa, o sesiune de informare privind următorul exercițiu bugetar al Programului Operațional Regional.

Evenimentul, intitulat Caravana POR 2014-2020, a fost organizat de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în colaborare cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia.

Scopul acestei întâlniri este informarea cu privire la stadiul Regio și a indicatorilor atinși, a rezultatelor acestuia, oferirea de informații despre proiectele finalizate, impactul regional al acestora, dar, mai ales, prezentarea noilor oportunități de finanțare în cadrul POR 2014-2020, noile axe prioritare, bugetul alocat fiecărei axe în parte, tipuri de activități eligibile, potențiali beneficiari și principiile pe care trebuie să le respecte pentru atragerea de noi fonduri europene în cadrul programului.

De asemenea, prezentă la întâlnire, Daniela Lungu – Șef Serviciu Dezvoltare regională, din cadrul CJ Olt, a vorbit despre proiectele pe care le are în vedere instituția noastră în cadrul POR 2014-2020, despre atragerea de fonduri UE pentru drumuri județene, centre sociale de tip nerezidențial, dar și investiții în infrastructura de sănătate.

Sesiunea de informare a fost urmată de o vizită în teren la anumite proiecte implementate de către Consiliul Județean Olt și Primăria Municipiului Slatina, în cadrul POR 2007-2013.

Astfel, a fost vizitat Muzeul Județean Olt, proiect pentru care Consiliul Județean Olt a reușit atragerea a peste 4,5 milioane lei, pentru reabilitarea secțiilor expoziționale, amenajări peisagistice, lucrări decorative pentru evidențierea clădirii și exponatelor; Liceul Cu program Sportiv Slatina și Clubul Nautic și de Agrement ”Plaja Olt” - obiective de investiții realizate de CL Slatina.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei