Home
1 Decembrie 2016 - La mulți ani, România!
La mulți ani, români!

Sunt zile sfinte în viața unui popor când trebuie să te înclini cu pioșenie și să mulțumești înaintașilor care cu jertfa lor au făcut ca acest popor să ajungă unde este astăzi.

O astfel de zi este pentru români ziua națională de 1 decembrie. După primnosul de sânge dat în tranșeele Primului Război Mondial, românii și-au putut împlini un vis frumos început la 24 ianuarie 1859, când două țări surori Moldova și Țara Românească s-au unit într-un singur stat românesc. Alți eroi ai neamului au făcut ca acest tânăr stat să devină independent și să poată să-și folosească resursele cu care l-a dăruit Dumnezeu pentru propria dezvoltare modernizare și propășire.

La 1 decembrie 1918, Transilvania se adaugă Basarabiei și Bucovinei pentru a întregi statul român și a face România Mare.

Este greu de imaginat astăzi ce au simțit românii de o parte și de alta a Carpaților când s-au văzut cu toții în aceeași casă România Mare, dar ușor de înțeles ce s-ar fi întâmplat dacă acea zi sfântă nu ar fi existat în viața poporului nostru.

Să ne înclinăm încă o dată în fața înaintașilor noștri care au realizat acest mare act și să avem grijă să ducem mai departe moștenirea pe care ne-au lăsat-o, s-o îmbogățim, s-o înfrumusețăm!

 

La mulți ani, România! La mulți ani, popor român!

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei