Home
Alexandrina Olguța Filip
meșter popular și deținătoare a titlului de ”Tezaur Uman Viu”, a fost, astăzi, premiată de către Consiliul Județean Olt deoarece păstrează tradiția Sărbătoririi Iilor de la Cezieni și duce mai departe meșteșugul cusutului iilor specifice zonei etnofolclorice Romanați, căreia i-au rămas nealterate elementele și simbolurile identitare.

 

Inițiator al proiectului de hotărâre, Președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu, a declarat următoarele:  
 
 
”Dragi consilieri, împreună am  decis astăzi să promovăm un alt tezaur uman viu, pe care noi, județul Olt, avem onoarea să-l deținem.         Vorbim despre  Alexandrina Olguța Filip din Cezieni, cea care cu dar de la Dumnezeu și cu multă trudă, duce mai departe un meșteșug atât de frumos.  
 
În județul Olt este al cincilea Tezaur Uman Viu, pentru România, Alexandrina Filip face parte din cei 63 de purtători ai acestui titlu. Este o bucurie imensă că județul Olt este reprezentat atât de frumos în domeniul artelor tradiționale și reprezintă o emblemă pe care o purtăm cu onoare în țară și în lume. 
 
Pentru toate iile autentice care ies din mâna dumneaei, pentru faptul că duce mai departe tradiția românească și, implicit, motivele populare specifice Oltului, o felicit și îi mulțumesc!  
 
Cu prețuire, din partea CJ Olt, vor fi înmânate, o diplomă și un premiu, simbolice în comparație cu talentul și măiestria doamnei sau cu titlul primit din partea UNESCO”. 
Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei