Home
Autoutilitară nouă în dotarea ISU – achiziționată de CJ Olt
O autoutilitară de stingere cu capacitate crescută a rezervorului, de 9000 litri, în valoare de peste 1,7 milioane lei, a intrat, astăzi, în dotarea ISU Olt.Singura de acest fel în baza operațională a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, autoutilitara a fost achiziționată de către Consiliul Județean Olt, prin proiectul ”Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia”, finanțat în cadrul programului INTERREG V-A, Axa prioritară 3 – ”O regiune singură”.

O autoutilitară de stingere cu capacitate crescută  a rezervorului, de 9000 litri, în valoare de peste 1,7 milioane lei, a intrat, astăzi, în dotarea ISU Olt.

Singura de acest fel în baza operațională a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, autoutilitara a fost achiziționată de către Consiliul Județean Olt, prin proiectul ”Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia”, finanțat în cadrul programului INTERREG V-A, Axa prioritară 3 – ”O regiune singură”.

Tot pentru ISU, a fost achiziționată, pe parcursul anului trecut, o mașină de teren Ford Ranger, necesară în activitățile de intervenție ale Inspectoratului.

Proiectul, în valoare de pete 900 mii euro, prevede, pe lângă îmbunătățirea capacității de intervenție a ISU Olt, și dotarea Inspectoratului de Jandarmi Olt, cu 3 ATV-uri (deja achiziționate), o barcă cu motor, trei autovehicule Duster, veste de salvare și cordelină, care vor fi scoase la licitație în perioada următoare.

Investițiile în siguranța cetățenilor au fost mereu prioritare pentru Consiliul Județean Olt, accesând fiecare program european eligibil, care asigură achiziția de tehnică de intervenție în caz de urgență.

De asemenea, în acest sens, au fost alocate și fonduri din bugetul propriu.

Anul acesta, avem în plan operaționalizarea subunității ISU și substației de ambulanță în comuna Dobroteasa, proiect în valoare de 6,8 mil lei.

Lucrările au fost începute  în anul 2020 și  au ca termen de finalizare octombrie 2022.  Clădirea este finalizată în proporție de 90%. S-au efectuat  zidul de sprijin și împrejmuirea, iar, în acest moment, se lucrează la platformele betonate și la subtraversarea drumului național 6B, pentru racordarea rețelei de canalizare.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei