Home
Consiliul Județean Olt a acordat titlul de ”Cetățean de Onoare” d-lui. Prof. Dr. George Dincă

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Olt de astăzi, 28 ianuarie 2016, a fost acordat titlul de ”Cetățean de Onoare” domnului profesor doctor George Dincă, cercetător de renume mondial în domeniul matematicii și mecanicii. Născut la 5 octombrie 1941 în orașul Caracal, este primul matematician român care a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Pierre et Marie Curie” la Sorbona, fiind membru al Academiei Europene de Știință și decorat de președintele țării cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de ofițer.

Cu această ocazie deosebită, în deschiderea ședinței, domnul Vicepreședinte al CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat următoarele: 

”Avem privilegiul şi onoarea de a avea astăzi, alături de noi, o personalitate marcantă a judeţului Olt, pe domnul profesor universitar doctor, George Dincă, căruia, împreună, îi vom acorda titlul de ”Cetăţean de Onoare” al judeţului Olt, ca o recunoaştere şi încununare a unei activităţi deosebit de meritorii.

Deschidem, aşadar, şedinţa cu un proiect frumos şi important pentru viaţa culturală a judeţului nostru prin acordarea acestui titlu unui matematician eminent, care a sprijinit întotdeauna viaţa spirituală şi culturală a meleagurilor natale. Un matematician recunoscut la nivel internaţional, care face cinste şi onoare României şi, nu în ultimul rând judeţului Olt şi Caracalului.

George Dincă este un reper al lumii matematice contemporane publicând mai multe cărţi şi peste 70 de lucrări ştiinţifice în limba română, franceză şi engleză în reviste de prestigiu din ţară şi străinătate.

Are o activitate ştiinţifică de excepţie în domeniul matematicii, participând la congrese internaţionale, susţinând şi predând cursuri la universităţi din SUA, Italia, Franţa, China ş.a.m.d. de asemenea, domnia sa a primit numeroase distincţii internaţionale, fiind primul matematician român căruia i s-a conferit, la Sorbona, titlul de Doctor Honoris Causa.

Distinse domnule profesor, vă mulţumim pentru frumoasa carte de vizită pe care i-o oferiţi judeţului nostru, vă felicit pentru toată activitatea dumneavoastră!”

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei