Home
Consiliul Județean Olt - întâlnire cu reprezentanții Primăriei orașului Stockholm (Suedia)
Conducerea Consiliului Județean Olt a avut astăzi, 10 iulie 2015, o întrevedere cu Ewa Larsson, viceprimar al orașului Stockholm, Anna Clara Acevedo, asistent al departamentului de afaceri sociale și Rickard Klerfors, reprezentant al organizației Heart to Heart.

Tema întâlnirii a vizat situația generală a emigranților din comunitatea europeană, iar în particular, a cetățenilor români pe teritoriul Suediei. Discuțiile cu reprezentanții autorităților locale suedeze au inclus prezentarea contextului actual al fenomenului migrației, situația de risc social în care se află aceste persoane și dorința acestora de a investi social pentru depășirea condițiilor de risc existente. 

Reprezentanții autorităților publice din județul Olt, Paul Stănescu - președintele Consiliului Județean Olt, Pavel Belinski - vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, Cristian Bircea - viceprimar al municipiului Slatina și Rădița Piroșca - director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, au prezentat oaspeților implicarea Guvernului României de a veni în sprijinul acestor persoane prin adoptarea unor politici de educație, sănătate, sociale și de muncă, în vederea eliminării cauzelor care duc la emigrarea cetățenilor români.

În urma dialogului purtat, s-a convenit că este necesar crearea unui program comun de măsuri de incluziune socială astfel încât acest fenomen să se reducă, în concordanță cu respectarea legislației europene în ceea ce privește drepturile cetățenilor europeni la libera circulație și muncă. 

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei