Home
Consiliul Județean Olt - noi investiții în cadrul PNRR
52 de km de piste de biciclete, pe malul Dunării, vor fi realizați în județul nostru, în cadrul proiectului „Traseu Eurovelo 6 Mehedinți-Dolj-Olt”.

Realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Mehedinți și Consiliul Județean Dolj, în calitate de lider, proiectul a fost aprobat în cadrul PNRR, Componenta C11 – TURISM ȘI CULTURĂ, Investiția I.4 – Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

 

În cadrul acestui obiectiv de investiții, vor fi realizați în total 356 de km, din care 52 de km în județul nostru.
Localitățile din Olt care vor fi străbătute de acest traseu sunt: Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea și Gârcov.
 
În valoare de peste 29,3 milioane euro, investiția vizează amenajarea unui traseu cicloturistic sigur pentru bicicliști, traseu care pornește din Drobeta Turnu Severin și ajunge la limita dintre Olt și Teleorman, desfășurându-se de-a lungul Dunării.
 
De asemenea, proiectul este unul de anvergură, întrucât vizează amenajarea unei secțiuni din ruta europeană EuroVelo6 Atlantic – Marea Neagră, cunoscută și sub denumirea de "Euro-velo-ruta fluviilor" sau "Pista ciclabilă europeană a fluviilor”, cea mai importantă rută ciclabilă europeană.
 
„Traseu EuroVelo 6 Mehedinți – Dolj – Olt“ a primit al doilea cel mai mare punctaj, în urma evaluării, de către experţii Ministerului Dezvoltării, a propunerilor înaintate de 27 de consilii județene și parteneri ai acestora.
Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei