Home
Consiliul Județean Olt – noi investiții pentru Muzeul Județean Olt
Consiliul Județean Olt a emis, săptămâna aceasta, ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul ”Reabilitare fațade și reparații la învelitoarea Muzeului Județean Olt”.

Lucrările vor începe la sfârșitul lunii iulie și au ca termen de finalizare 12 luni.

Fondurile destinate acestui obiectiv de investiții, care se ridică la suma de 412.936,26 lei, vor fi suportate integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt.

Caracteristicile principale ale lucrărilor de intervenție prevăd reabilitarea a 2200 mp de fațadă și repararea a 1.100 mp de învelitoare.

Reabilitarea fațadelor se va executa astfel încât să asigure conservarea pentru o bună perioadă de timp a componentelor de arhitectură ale fațadelor unui monument istoric reprezentativ pentru istoria și arhitectura orașului și a județului.

De asemenea, acest obiectiv de investiții este un demers necesar și oportun, având în vedere că, prin atragerea de fonduri europene, Consiliul Județean Olt a reușit reabilitarea secțiilor expoziționale ale Muzeului Județean Olt, amenajări peisagistice și lucrări decorative pentru evidențierea clădirii și a exponatelor.

”Ne dorim ca prin cele două proiecte pe care Consiliul Județean le are în implementare, unul pe fonduri europene, celălalt din bugetul propriu, să punem în valoare un simbol al județului nostru.

Muzeul Județean Olt este un loc încărcat de istorie și ne bucurăm că putem investi în acest obiectiv cultural și să punem în valoare patrimoniul arhitectural al acestuia.

Sper ca Muzeul Județean să devină mai atractiv pentru public, iar cetățenii să vină în număr mai mare să ia contact cu exponatele deosebit de valoroase aflate în acest locaș cultural unde trecutul prinde viață.” a declarat Marius Oprescu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei