Instituția noastră își propune, prin participarea la Târgul de Turism al Olteniei, împreună cu unitățile de cultură subordonate (Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt, Școala Populară de Arte și Meserii Slatina, Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiționale ,,Doina Oltului” și Muzeul Județean Olt) și cu Primăria Caracal să promoveze zonele de atracție turistică, obiceiurile și tradițiile cu specific oltenesc și valorile cultural –artistice.
Activitățile de promovare realizate, în cadrul standului, pe durata desfășurării târgului, presupun:
- O expoziție cu o selecție a celor mai reprezentative imagini fotografice, ilustrând tradiții și obiceiuri din județul Olt;
- O expoziție cu obiecte de artă populară realizate de meșteri populari din județul Olt;
- Roll-up cu o hartă cuprinzând trasee cultural – turistice și de agrement din județul Olt;
- Pliante informative, ilustrate, bannere personalizate, mape, cărți poștale și alte materiale de promovare culturală și turistică;
- Miniexpoziție cu obiecte din arta meșteșugarilor: ceramică neagră – Cococi Ionel (Vădastra); cojocărit – Liceanu Dumitru (Vădastra); cusut/țesut – Filip Alexandrina (Cezieni); olărit – Trușcă Ștefan (Oboga); cioplit în lemn – Stan Alexandru (Corbu); icoană – Radu Vasile (Vitomirești).
De asemenea, Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiționale „Doina Oltului” va susține spectacole folclorice pe toată perioada celor trei zile ale evenimentului.
Târgul de Turism al Olteniei va reuni în special expozanți din regiunea Olteniei și din întreaga țară, dar, totodată, vor fi invitați și expozanți din străinătate. Târgul dorește promovarea zonelor de atracție turistică și a serviciilor din această regiune a României, organizarea de conferințe și dezbateri cu subiecte ce țin de dezvoltarea turismului regional.