Home
Drumurile din județul Olt - în atenția Ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, și directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Narcis Neaga, la invitația președintelui Consiliului Județean Olt, au fost marți, 13 octombrie 2015, într-o vizită de lucru pentru a vedea starea drumurilor naționale și europene care traversează județul Olt.

Astfel, cei doi reprezentanți ai Ministerului Transporturilor însoțiți de președintele, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu, respectiv Marius Oprescu, și prefectul județului Olt, Silviu Neacșu, au inspectat următoarele obiective: DN 54 Caracal – Corabia, centura ocolitoare a Caracalului, DN6 treceri peste calea ferată – Corabia, intersecție Găneasa DN65 cu DN64, Podul peste Olt, E574 Balș.

Vizita din teren a fost urmată de o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Olt, în Sala Europa. În cadrul acestei conferințe, ministrul Transporturilor și șeful CNADNR au prezentat starea drumurilor urmărite și soluțiile de remediere a problemelor întâmpinate.

Astfel, la Corabia vor fi refăcute trecerile la nivel de cale ferată, pentru a fi prevenite accidentele din acele zone.

O primă investiție anunțată este cea de amenajare a unui sens giratoriu la Găneasa, la intersecția DN 65 cu DN 64, zonă unde se produc frecvent accidente. Iulian Matache a promis că, până la sfârșitul anului, se va face un studiu de fezabilitate, iar anul viitor vor fi alocați banii pentru realizarea acestuia.

Tranzitând Balșul, reprezentanții ministerului, au fost convinși de necesitatea unei centuri ocolitoare a acestui oraș și au anunțat că, până la sfârșitul anului, construirea acesteia va fi scoasă la licitație.

Reabilitarea Podului Olt a fost un alt obiectiv discutat. În acest sens, s-a anunțat faptul că, în maxim o lună, se va organiza licitația, iar în speranța că nu vor fi contestații, până la sfârșitul anului va fi desemnat câștigătorul.

Nu în ultimul rând, Ministrul Transporturilor a asigurat că autostrada Pitești – Slatina – Craiova este un obiectiv care va fi realizat, precizând că în acest moment s-a încheiat perioada competitivă, iar până la sfârșitul anului ar putea fi desemnat câștigătorul licitației, în lipsa contestațiilor.

Centura ocolitoare a Caracalului a fost un alt subiect atins de reprezentanții ministerului. În acest sens, Narcis Neaga a precizat că urmează construcția sensurilor giratorii de intrare și ieșire din centură, care nu au fost prevăzute în proiectul inițial.

În plus, au fost promise lucrări de reabilitare și modernizare pentru drumurile naționale și europene care tranzitează Oltul, în urma unui plan de măsuri care va fi realizat de către secția de Drumuri Naționale Olt și cei de la Direcția Regională Craiova.

Președintele Consiliului Județean Olt a ridicat, în cadrul conferinței, problema drumului național DN6 (Caracal – Craiova – Roșiori), întrebând autoritățile prezente care sunt măsurile pe care le au în vizor pentru continuarea lucrărilor pe acest tronson de drum, care, în Olt, este un real pericol pentru cei care îl parcurg.

Șeful CNADNR a precizat că acest sector a fost licitat din nou, câștigătorul a fost contestat, iar CNSC a luat decizia de reluare a procedurii de licitație, dar că lucrările vor fi continuate și există garanția resurselor financiare pentru realizarea acestei investiții.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei