Home
Elevi în vizită la CJ Olt
Am primit astăzi vizita a 28 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”George Poboran” din Slatina, clasa a V-a, însoţiţi de dna profesor de Limba şi Literatura Română, Eugenia Vlad.

Activitatea intitulată „Ziua Ștafetei”, inițiată de cadrele didactice, în care elevii au oportunitatea de a afla ce profesii pot urma în viitor, se desfășoară în cadrul programului “Săptămâna Şcoala Altfel”.

Şcolarii au dorit să înveţe despre rolul instituţiei noastre şi proiectele cele mai importante care se votează în cadrul şedinţei de Consiliul Judeţean.

După un joc de rol în care au fost consilieri judeţeni, au propus  şi aprobat proiecte de hotărâre, în “sala Europa” a Consiliului Judeţean Olt, elevii au mers în biroul preşedintelui, Marius Oprescu.

Atracţia vizitei a fost scaunul preşedintelui, pe care s-au aşezat cu toţii.

Proiectele propuse de micii consilieri judeţeni au fost despre educaţie, mediu, protecţie socială şi combaterea bullying-ului – teme serioase, pentru care au primit asigurări că vor fi regăsite în viitoarele hotărâri ale instituţiei noastre.

Determinarea cu care şi-au argumentat inițiativele legislative, ne-au convins că viitorii consilieri judeţeni vor proveni din rândurile lor.

Felicitări pentru iniţiativă, dnei profesor! Așteptăm cât mai multe vizite, în care elevii pot afla informaţii despre atribuţiile CJ Olt. 

 

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei