Home
Festivalul ”Oltenii & Restu' Lumii" - la cea de-a XXII- a ediție
A venit toamna și odată cu ea și festivalul de tradițe al județului nostru ”Oltenii & Restu′ Lumii”, festival care transformă, de 22 de ani încoace, Slatina în capitala umorului din România.

Evenimentul a debutat cu primirea invitaților speciali ai Festivalului de către conducerea Consiliului Județean Olt, la sediul instituției, unde s-au schimbat impresii despre festival și s-au spus bancuri.

Onorat de prezența Maestrului Dichiseanu şi a actorului Andrei Duban, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, le-a mulțumit invitaților de onoare pentru participare şi pentru aportul pe care îl au, anul acesta, la popularizarea evenimentului care aduce județul Olt în  atenţia tuturor.

Voia bună s-a mutat la Podul Olt unde „vameșii” au fost foarte vigilenți, iar pe cei care nu vorbeau graiul oltenesc nu i-au primit decât pe baza pașaportului de oltean.

Ulterior, s-a dat cep butoiului cu vin de la Mustăria ”Căţaua Leşinată” şi s-a inaugurat Târgul meșterilor populari tradiționali.

Cele patru zile ale Festivalului vor fi pline de umor, organizatorii Consiliul Județean şi Primăria Slatina străduindu-se să ofere participanților o serie de evenimente: spectacole de muzică populară, de dansuri tradiționale, de umor, concursuri ad-hoc, lansări de carte, expoziții de caricatură și fotografie umoristică, meșteri populari, o paradă a portului popular, film, concursuri de epigrame, bancuri și altele de-ale umorului.

Voie bună!

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei