Home
La mulți ani, Slatina!
În cadrul Galei Superlativelor, organizate joi, 21 ianuarie 2016, de către Primăria municipiului Slatina și Consiliul Local, cu ocazia aniversării a 648 de ani de la atestarea documentară a orașului nostru, Consiliul Județean Olt a primit Diploma de Merit pentru proiectele implementate în anul 2015, de către instituția noastră, la nivelul municipiului Slatina.

Prezent la acest eveniment, Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat următoarele: 

”Bună seara!

Mulţumesc municipalităţii pentru această apreciere. Acest premiu reprezintă o recunoaştere a activităţii Consiliului Judeţean pentru dezvoltarea Slatinei şi obligă, în continuare, instituţia noastră să iniţieze şi să promoveze noi proiecte pentru siguranţa şi confortul slătinenilor.

Anul 2015 a însemnat pentru Slatina, investiţii ale Consiliului Judeţean, cu precădere, în infrastructura de sănătate, de situaţii de urgenţă, dar şi în mediu şi patrimoniu cultural.

Am reuşit, aşadar, ca Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Slatina să devină operaţională şi am demarat lucrările de reabilitarea a Blocului Materno Infantil, astfel încât Secţiile de neonatologie, pediatrie şi ginecologie să devină demne de anul în care trăim,

Ne bucurăm că am putut investi în siguranţa cetăţenilor, prin modernizarea bazei operaţionale a ISU Olt, instituţie care este tot timpul alături de autorităţi atunci când ne confruntăm cu situații limită, reuşind să înlocuim tehnica de intervenţii din anii 70, cu echipamente moderne, de ultimă generaţie care scad foarte mult timpul de răspuns.

Un alt proiect important a fost finalizarea sistemului integrat de management al deşeurilor, o investiţie în mediu de peste 34 de milioane de euro, un proiect important pentru calitatea vieţii cetăţeniilor şi, implicit, pentru sănătatea şi confortul slătinenilor, prin închiderea şi ecologizarea gropii de gunoi.

Nu în ultimul rând, anul 2015 a însemnat finalizarea cu succes a proiectului care vizează protejarea patrimoniului cultural, prin reabilitarea Muzeului Judeţean -un loc în care trecutul prinde viaţă şi peste pragul căruia, pe vremea când era Palat Administrativ, au trecut o serie de personalităţi istorice marcante ca Regina Maria sau Carol I.

Închei cu angajamentul că vom continua investiţiile în modernizarea oraşului şi profit de prilejul aniversării a 648 de ani de la atestarea documentară a orașului nostru, de a vă transmite urări de sănătate şi prosperitate.

La mulţi ani, Slatina! La mulţi ani, slătineni!”

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei