Home
Marius Oprescu – noul președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a fost ales președinte al CDR S-V Oltenia, în cadrul ședinței ordinare a acestui for,  întrunit vineri, 24 martie, la Consiliul Județean Vâlcea. Acesta va fi secondat, la conducere, de către președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, ales în funcția de vicepreședinte al CDR.

         Mesajul președintelui CDR S-V Oltenia s-a axat pe importanța susținerii interesului regional, în vederea accesării fondurilor europene pentru proiecte strategice în regiunea noastră și a evidențiat necesitatea unității și colaborării liderilor din cele cinci județe ale regiunii, pentru acțiuni concertate care să conducă la dezvoltarea regiunii și prosperitatea cetățenilor săi.

         Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia este organismul regional deliberativ, care este constituit și funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, în scopul coordonării activităților de elaborare și monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

         Președintele și vicepreședintele CDR își exercită mandatul pe o perioadă de douăsprezece luni.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei