Home
Misiune de lucru a Camerei Agricole Loiret în județul Olt
Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, a primit marți, 13 iunie 2017, la sediul instituției noastre, delegația oficială a Camerei Agricole Loiret din care au făcut parte Michel MASSON – Președinte, Philippe GALLOO – Vice-președinte, Eric LOUCHARD – expert irigații și Xavier GIRARD – Șef Serviciu Tehnic.

            Vicepreşedintele CJ Olt le-a transmis urări de bun venit şi le-a mulţumit acestora pentru implicarea şi colaborarea pe care le manifestă în misiunile de lucru desfășurate  în județul Olt.

            Misiunea de lucru a vizat stabilirea ultimelor detalii înainte de plecarea în Franța a 4 elevi și a unui cadru didactic de la Liceul Agricol ”Dimitrie Petrescu„ Caracal, pentru efectuarea unui stagiu de practică agricolă la fermele vegetale din departamentul Loiret, cu o durată de 3 săptămâni. Elevii vor fi cazați la ferme, vor participa la lucrările agricole de sezon, la cursurile de formare tehnică oferite de experții Camerei Agricole Loiret, pentru a cunoaște tehnologia folosită în prezent de agricultorii din Franţa, dar vor participa și la activități culturale şi de recreere ( vizită muzee importante, vizită Paris).

            De asemenea, reprezentanții Camerei Agricole Loiret au vizitat Stațiunea de Cercetare Şi Dezvoltare Agricolă Caracal, ocazie cu care specialiștii caracaleni le-au arătat structurile de irigații existente la nivelul Staţiunii.

            Misiunea de lucru a continuat cu oferirea de expertiză tehnică pentru fermierii olteni care fac parte din Asociaţiile de Udători şi care au depus sau intenţionează să depună proiecte pentru modernizarea infrastructurii de irigații, Departamentul Loiret practicând o agricultură în care irigaţiile sunt folosite la scară largă, 90 % dintre culturi fiind irigate încă din anii ’60. La întâlnirea dintre specialiştii din Loiret şi fermierii olteni au participat şi reprezentanţi ai ANIF Olt.

            Parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Olt şi Departamentul Loiret se desfăşoară din anul 2006. Pentru anul viitor este pregătită o nouă colaborare în domeniul activităţilor culturale, între un liceu slătinean şi teatrul Clin D′ Oeil, prin implicarea directă a artiştilor profesionişti de la teatrul din Orléans, sub îndrumarea maestrului român, care trăieşte în Franţa, Matei Vişniec.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei