Home
Misiune de lucru a Consiliului General Loiret în județul Olt
O delegație franceză din care fac parte elevi și cadre didactice din Loiret și artiști profesioniști ai teatrului Clin d’Oeil din Orleans se află într-o misiune de lucru în județul Olt, în perioada 26 – 31 martie 2018.

Principala acțiune cuprinsă în cadrul programului prevede organizarea unor spectacole de teatru în colaborare cu elevi ai Colegiului Național ”Radu Greceanu”, îndrumați de Profesor Dana Iancu. Piesa care va fi pusă în scenă, Cabaret des  mots (Cabaretul cuvintelor),  este scrisă de maestrul Matei Vişniec, dramaturg român foarte cunoscut și apreciat de publicul francez, dar și român. Reprezentațiile vor fi susținute în amfiteatrul Colegiului Național ”Radu Greceanu” (miercuri, 28 martie 2018, ora 17:00), pe scena Centrului Cultural ”Eugen Ionescu” din Slatina (joi, 29 martie 2018, ora 18:00) și la Teatrul Național din Caracal (vineri, 30 martie 2018, ora 17:30). Intrarea va fi liberă și sunt invitați să participe elevi, cadre didactice și iubitori de teatru din județ.

Acest proiect cultural a fost pregătit intens, timp de un an, de elevii din cele două țări și face parte din calendarul manifestărilor prevăzute în cadrul parteneriatului, care leagă cele două comunități.

De asemenea, în program sunt incluse vizite tematice de descoperire a patrimoniului cultural local (cetatea Sucidava, mănăstirea Brâncoveni, întâlniri cu meșterii populari din județ).

În etapa următoare a proiectului, în perioada 16 - 21 aprilie 2018, elevii de la Colegiul Național ”Radu Greceanu”, însoțiți de cadre didactice, vor susține aceleași reprezentații în Orașul Orleans și la sediul Ambasadei României din Paris.

În plus, proiectul teatral al tinerilor din Olt și Orleans va fi inclus pe agenda proiectului SEZONUL Franța –România (decembrie 2018 – iulie 2019), la invitația Ambasadorului României la Paris, E.S. Luca Niculescu, care a apreciat cooperarea de mai mult de un deceniu între Consiliul Județean Olt și Departamentul Loiret.

Activitățile programate cu această ocazie vizează încurajarea francofoniei în rândul tinerilor din județul Olt și promovarea valorilor culturale naționale și europene.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei