Home
O nouă misiune de lucru în domeniul agricol a Camerei Agricole Loiret în județul Olt
Consiliul Județean Olt a primit joi, 26.01.2017, vizita delegației oficiale a Camerei Agricole Loiret, care a desfășurat în județul nostru o nouă misiune de lucru în domeniul agricol.

Oaspeții au vizitat Liceul Agricol ,,Dimitrie Petrescu” din Caracal, în vederea realizării unui parteneriat educațional, care se va concretiza prin schimburi de elevi, care vor face stagii de pregătire în regiunea Loiret, Franța, respectiv în județul Olt.

         Misiunea a continuat cu susținerea unui seminar pe teme de agricultură, având ca principală temă ,,Sistemele de irigații”, la care au participat, alături de reprezentanții Camerei Agricole Loiret, 30 de fermieri locali. Aici s-a discutat despre modul de funcționare a Camerei Agricole Loiret, sprijinul pe care îl acordă această instituție fermierilor francezi și tipurile de irigații folosite în regiunea franceză.

         Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, le-a mulțumit oaspeților pentru disponibilitatea de a le împărtăși agricultorilor din județul Olt experiența lor și, mai ales, pentru interesul acordat parteneriatului educațional, considerând că: ,,este foarte important ca viitorii fermieri să fie foarte bine pregătiți și să facă față unei agriculturi performante și de succes”.

         Din componența delegației Camerei Agricole Loiret au făcut parte: Președintele acestei instituții, Michel Masson, Vicepreședintele, Philippe Galloo, Director, Mireille Savajols și Șef-Serviciu Xavier Girard.

Misiunea de lucru a avut loc în cadrul parteneriatului, care se desfășoară de mai bine de 10 ani între Consiliul Județean Olt și Departamentul Loiret.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei