Home
Proiectul “Conservarea biodiversității in județul Olt” a ajuns la final
În data de 11.12.2015, ora 11.00, la sediul Consiliului Județean Olt a avut loc ședința de încheiere a proiectului “Conservarea biodiversității în județul Olt”. Proiectul a fost implementat de Consiliul Județean Olt împreună cu Asociația “Gândește Verde”, în perioada iunie 2012 – decembrie 2015.

Proiectul a vizat următoarele obiective:

1.    Realizarea a 7 planuri de management (incluzând planurile de monitorizare) pentru 7 arii protejate, (ROSCI 0177 Pădurea Topana, ROSCI0183 Pădurea Vlădila, ROSCI0225 Pădurea Seaca Optășani, ROSCI0174 Pădurea Studinița, ROSCI0011 Pădurea Braniștea Catârilor, ROSCI00140 Pădurea Călugărească, ROSCI0168 Pădurea Sarului);

2.  O strategie de vizitare pentru cele 7 arii protejate;

3.  Activități de conștientizare și educație ( de ex: 6 evenimente, 2 concursuri; 2 seminarii, 5 excursii);

4.  Organizarea a 3 întâlniri pe proiect;

5.  Montarea a 14 panouri informative (câte două pentru fiecare arie);

6.  O măsura de conservare identificata și implementata (montarea de gard viu – Pădurea Studinița);

7.  Un website multimedia funcțional.

 

Toate aceste obiective au fost îndeplinite în termenele asumate în contractul de finanțare, drept pentru care s-a analizat oportunitatea aplicării unor noi proiecte cu finanțare europeană.

Cu ocazia evenimentului s-au menționat eforturile susținute în implementarea proiectului din partea Direcției Silvice Olt, Agenției de Protecția Mediului Olt, Inspectoratul Școlar Olt, elevilor participanți la evenimentele organizate, primăriilor din aria proiectului și mass-media locale.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei