Home
"Din Grădina Oltului” - Gala Premiilor Anuale - 2019
50 de ani aniversari ai Ansamblului Folcloric ”Doina Oltului”

Ieri, 12 decembrie 2019, sala de spectacole din cadrul Casei de Cultură a Tineretului din Slatina, a găzduit un eveniment cultural de excepție, cu dublă semnificație: Gala Premiilor Anuale și Concertul muzical coregrafic extraordinar „Din Grădina Oltului” cu prilejul aniversarii a 50 de ani de activitate a Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” și deschiderii stagiunii de spectacole 2020.

Evenimentul a avut loc de la ora 16:00, sub egida Consiliului Județean Olt, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

În cadrul evenimentului jubiliar, au fost acordate plachete și diplome aniversare instituțiilor, persoanelor și personalităților care au colaborat și sprijinit, în anul 2019, evenimentele organizate de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

De asemenea, a fost lansat volumul monografic „Doina Oltului” – 50 de ani, prezentat de autorul cărții, prof. dr. Ghe. Stan și referentul artistic al CJCA Olt Romulus Prioteasa.

Au participat soliștii: Maria Ghinea, Vasilica Dinu, Neta Soare, Gabriel Zăvoianu, Victorița Cică, Ștefania Strejescu, Cătălin Bărbulescu, Sorina Dinu, Costinel Alecsandrescu, Florica Chircă, Carmen Budulan, Dorina Mete, Daniel Roșoga, Marinela Dobrițoiu, Ștefan Constantin, Ileana Lăceanu, Madalina Drăgan, Marian Toma, orchestra și dansatorii „Doina Oltului”, dirijor Cristian Dumitru, coregraf Ionel Garoafă.

Invitați speciali au fost soliștii Ansamblului Folcloric „Burnașul Teleorman” și personalități ale culturii și artei din județul Olt.

Sursa: Linia Întâi

 

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei