Home
Stagiu de practică agricolă la fermele agricole din Loiret
Patru elevi și un cadru didactic de la Liceul Agricol Caracal au efectuat, în perioada 05 – 23 iulie 2017, un stagiu agricol la fermele agricole din departamentul Loiret.

Elevii români, însoțiți de doamna profesor Belu Gina Mihaela, cadru didactic la Liceul Agricol Caracal, au fost cazați la ferme premiate pentru activitatea agricolă derulata la nivelul Departamentului Loiret: o ferma de creștere a porcilor, o fermă de creștere a puilor, o fermă vegetală și o fermă pomicolă.

Au participat atât la cursuri teoretice de formare tehnică, susținute de experții și consultanții de la Camera Agricolă Loiret, cât și la activități agricole de sezon la fermele unde au fost găzduiți: prepararea hranei pentru animale, recoltatul zmeurei și cireșelor, comercializarea fructelor în piețele locale, recoltatul grâului, supravegherea sistemelor de irigații  etc.

De asemenea, elevii au participat și la activități culturale și de recreere, făcând un tur al Parisului și vizitând muzeele importante din Franța.

Activitățile s-au derulat în baza priorităților stabilite prin Acordul Tripartit încheiat în data de 09.09.2016, între Consiliul General Loiret, Camera Agricolă Loiret și Consiliul Județean Olt. 

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei