Home
„Ziua Bujorului” - eveniment organizat în cadrul Proiectului „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt” - 22 Mai 2015
Vineri, 22 mai 2015, începând cu orele 10:00, Consiliul Judeţean Olt în parteneriat cu Asociaţia “Gândeşte Verde”, Direcţia Silvică Olt și Agenția pentru Protecția Mediului Olt, a organizat ”Ziua Bujorului”, acțiune de conștientizare și informare desfășurată în cadrul Proiectului „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt”

La activitatea organizată în aria protejată ROSCI0140 Pădurea Călugărească  au participat peste  200 elevi și cadre didactice  de la școlile gimnaziale din localităţile Stoicănești, Radomirești, Seaca, Mihăești și din cadrul Liceului Teoretic ”Tudor Vladimirescu” - Drăgănești Olt, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale din zona ariei protejate.

Au fost susținute prezentări privind importanța conservării și protejării faunei și florei specifice ariei protejate, cu accent pe specia bujorul românesc, declarat monument al naturii.

Bujorul românesc are o valoare ecologică deosebită prin frumusețe, raritate și prin faptul că în toată lumea se găsește doar în zona sud-estică a României. Pădurea Călugărească cuprinde rezervația naturală de bujori a Academiei Române, care se întinde pe o suprafață de peste 50 de hectare.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei