Home
Investițiile străine în județul Olt au generat cifre de afaceri de aproape 1,5 miliarde de euro

Investițiile străine atrase de județul Olt au generat cifre de afaceri de 6,4 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), iar companiile cu capital străin au creat aproape 10.000 de locuri de muncă în anul 2015. Pe primul loc în topul investitorilor străini din județul Olt, după cifra de afaceri generată, se află Olanda, cu 3,39 miliarde de lei. Urmează Italia (1,8 miliarde de lei), Germania (901 milioane de lei) și Turcia (107 milioane de lei), potrivit unui studiu Creditinfo, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.

La nivel național, companiile din România care au investitori străini au înregistrat o cifră de afaceri totală de peste 250 miliarde de lei (55 miliarde de euro) în anul 2015 și au creat peste un milion de locuri de muncă, potrivit unui studiu Creditinfo România. 

Pe primul loc sunt firmele olandeze, cu o cifră de afaceri de aproximativ 3.391 milioane lei. Urmează firmele cu capital german, care generează cifre de afaceri de aproape 902  milioane de lei şi cele cu capital austriac, cu cifre de afaceri de 66 milioane de lei. 

Potrivit studiului citat, în ceea ce priveşte profitabilitatea, firmele cu capital italian şi olandez sunt singurele care contează pentru judeţul Olt. Astfel, firmele italiene au raportat un profit de 58 milioane lei, în timp ce cele olandeze de 44 milioane lei.

Cele mai profitabile domenii de activitate ale firmelor cu capital străin din România sunt industria auto, comerțul cu ridicata al produselor din tutun, respectiv comercializarea combustibililor gazoși prin conducte.

Studiul Creditinfo mai arată că firmele cu capital străin au creat la nivelul anului 2015 peste un milion de locuri de muncă. Şi în judeţul Olt, cei mai mulți angajați au companiile cu capital italienesc - 3.909 de angajați, olandez - 3.441 angajaţi şi britanic - 604 angajaţi.

Creditinfo România este un lider recunoscut în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.

 

Sursa: Gazeta Nouă - www.gazetanoua.ro

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei