Home
Marius Oprescu: „La începutul anului viitor, vrem să inaugurăm Ambulatoriul Extern al SJU Slatina, la Drăgăneşti”
După definitivarea documentaţiei, lucrurile încep să se mişte în privinţa Spitalului din Drăgăneşti, ce a fost închis în 2011. Fosta unitate medicală din Drăgăneşti a fost preluată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar CJ Olt urmează să întocmească un studiu de fezabilitate şi să reabiliteze clădirile. Vicepreşedintele forului judeţean, Marius Oprescu, a înaintat ca dată de inaugurare pentru Ambulatoriul Extern al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, ce va funcţiona la Drăgăneşti cu câteva cabinete, începutul anului viitor.

CJ Olt vine în sprijinul drăgăneştenilor şi încearcă să redeschidă cât mai repede spitalul din Drăgăneşti, pentru a le facilita bolnavilor accesul la o unitate medicală, fără a mai fi puşi pe drumuri spre spitalele din Caracal sau Slatina. Spitalul din Drăgăneşti a fost închis în 2011, iar de atunci clădirile au fost lăsate în paragină.

 

Pentru ca unitatea medicală să fie redeschisă, reprezentanţii CJ Olt vor reabilita clădirea în această toamnă. Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, îşi doreşte ca, la începutul anului viitor, Ambulatoriul Extern al SJU Slatina să fie inaugurat.

 

„În acest moment, am preluat clădirile Spitalului Drăgăneşti de la Consiliul Local Drăgăneşti şi au fost predate către SJU Slatina. Am fost şi le-am văzut, vom realiza un studiu de fezabilitate ca să ştim ce avem de făcut, iar la începutul anului viitor vrem să inaugurăm Ambulatoriul Extern al SJU Slatina, la Drăgăneşti. Aici vor funcţiona câteva cabinete medicale, cele mai căutate, însă trebuie făcută o reabilitare pentru ca unitatea medicală să se ridice la standarde moderne şi pentru a avea un act medical de calitate. Unele clădiri sunt mai degradate, altele mai puţin”a spus Marius Oprescu.

 

Managerul SJU Slatina, Andrei Iordache, a declarat că, după reabilitare, cabinetele medicale vor fi dotate corespunzător.

 

„În perioada următoare, CJ Olt va reabilita clădirea spitalului, urmând ca la Drăgăneşti să funcţioneze o extindere a Ambulatoriului de Specialitate din cadrul SJU Slatina, cu aproximativ cinci-şase cabinete de specialitate pentru oamenii din această zonă: Cardiologie, Medicină Internă, Pediatrie. Vor fi medici din cadrul SJU Slatina care vor merge la Drăgăneşti. După ce reabilitarea va fi finalizată, datoria noastră este să dotăm cabinetele cu aparatură medicală şi să convingem medicii să meargă la Drăgăneşti”a spus Iordache.

Sursa: Gazeta Nouă - www.gazetanoua.ro

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei