Home
Peste 4,3 milioane lei, de la CJ către primăriile comunelor din judeţ
4.335.000 lei este suma pe care consilierii judeţeni au aprobat-o, joi, să fie repartizată celor 104 comune din judeţ, din cotele defalcate din TVA.

Din banii primiţi de la CJ, primării vor plăti arieratele, sumele fiind repartizate în ordinea cronologică a vechimii acestora, potrivit proiectului de hotărâre adoptat. De asemenea, fondurile vor fi redirecţionate şi către cofinanţarea unor proiecte de investiţii.

Suma cea mai mare, de 190.000 de lei, va intra în bugetul comunei Oboga, urmată de cea de 140.000 de lei, care va ajunge în bugetul localităţii Dobrun. Sume mai mari faţă de majoritatea localităţilor vor mai primi primăriile comunelor Orlea (90.000 lei), Ianca (90.000 lei), Gostavăţu (80.000 lei), Radomireşti (80.000 lei), Fărcaşele (60.000 lei), Tia Mare (60.000 lei), Fălcoiu (50.000 lei) Movileni (50.000 lei). Câte 15.000 lei vor primi localităţile Brastavăţu, Brebeni, Crâmpoia, Cungrea, Deveselu, Iancu Jianu, Icoana, Izbiceni, Osica de Sus, Rotunda şi Studina. Restul localităţilor primesc câte 40.000 de lei, fiecare.

Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt, a declarat că fondurile au fost distribuite către toate cele 104 comune, indiferent de culoare politică a primarului.

„Încă din primăvară, Consiliul Judeţean Olt a oprit nişte bani, din sume defalcate din TVA, bani pe care i-am avut la dispoziţie şi pe care, astăzi, i-am repartizat tuturor unităţilor administrativ teritoriale. Aşa cum am promis şi la începutul mandatului meu, că voi fi preşedintele tuturor oltenilor, au primit bani toate localităţile, mai puţin oraşele, pentru că suma pe care noi am aprobat-o astăzi a fost foarte mică. Am zis să punem la dispoziţia comunelor bani, pentru că acestea sunt cele mai vitregite de noua formulă de buget şi nu le ajung banii. Toate cele 104 comune, pe care le are judeţul Olt, au primit câte o sumă de bani din ce am avut, astăzi, de împărţit. Nu s-a ţinut cont doar de arierate, s-a ţinut cont şi de cofinanţarea investiţiilor. Suma totală împărţită este de 4.335.000 lei”, a spus Oprescu.

Sursa: Gazeta Nouă, www.gazetanoua.ro

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei