Home
Municipiul Caracal
Municipiul Caracal, situat in partea de sud a judetului Olt, in Campia Romanatiului a fost atestat documentar in 17 noiembrie 1538 intr-un document emis de Cancelaria lui Radu-Voda Paisie, prin care voievodul daruieste lui Radu vel Clucer, cateva mosii cumparate de la jupanita Marga din Caracal.

Economia municipiului Caracal este reprezentata de peste 1200 societati comerciale ramurile industriale dominante fiind constructiile de masini - S.C. ROMVAG S.A., principala unitate industriala specializata in constructia, reabilitarea si repararea vagoanelor transport marfa, industria confectiilor textile - S.C. ROMANITA S.A., care produce si livreaza, in special pe piata externa, confectii din tricot, industria alimentara, in mod deosebit prelucrarea produselor agricole (fructe si legume) conservate 100 % natural.
Populatia stabila dupa domiciliu si sexe la 1.07.2013, conform Directiei Judetene de Statistica Olt, a fost33479 de locuitori din care masculin:15970 si feminin: 17509.

NOTĂ EXPLICATIVĂ:
Populaţia la 1 iulie 2013 a fost calculată prin metoda componentelor folosind surse de date administrative pentru migraţia externă. Aceste surse nu acoperă întregul fenomen migratoriu, mai ales la nivelul emigraţiei. Ca atare, există o subevaluare severă a acestui fenomen care duce la o supraevaluare a populaţiei României.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei