Home
Orasul Potcoava

Orasul Potcoava este situat in partea de est a judetului Olt, la aproximativ 30 km de municipiul Slatina, avand o suprafata de 65 kmp.
Relieful este usor valurit, teritoriul fiind strabatut de paraul Plapcea, afluent al raului Vedea.
Localitatea Potcoava este cunoscuta prin zacamintele de titei si gaze, datorita carora s-a dezvoltat industria petroliera. In teritoriu isi desfasoara activitatea Schela Ciuresti si Petrom Service Potcoava.
Industria textila este reprezentata de S.C. George Impex SRL Potcoava si S.C. Caminul SRL.
Industria alimentara s-a dezvoltat in ultimii ani prin SC SPAR SRL Potcoava, care detine o linie tehnologica moderna pentru producerea preparatelor din carne.
Orasul detine un liceu de cultura generala dotat cu un Centru de Documentare si Informatizare.
Pe teritoriul orasului functioneaza 3 scoli generale, o gradinita cu program prelungit si 3 gradinite cu program normal.
In anul 2004 a fost inaugurata o scoala noua dotata cu mobilier si calculatoare cu fonduri acordate de Banca Mondiala.
Caminul cultural are 300 locuri si o biblioteca publica.
In orasul Potcoava exista 2379 locuinte si 6 blocuri de locuinte cu 200 apartamente.
Populatia stabila dupa domiciliu si sexe la 1.07.2013, conform Directiei Judetene de Statistica Olt, a fost5789 de locuitori din care masculin:2900 si feminin: 2889.

NOTĂ EXPLICATIVĂ:
Populaţia la 1 iulie 2013 a fost calculată prin metoda componentelor folosind surse de date administrative pentru migraţia externă. Aceste surse nu acoperă întregul fenomen migratoriu, mai ales la nivelul emigraţiei. Ca atare, există o subevaluare severă a acestui fenomen care duce la o supraevaluare a populaţiei României.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei